Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

SERAMIS PRODUCTEN
850600 Kleigranulaat


  images vergroot afbeeldingen
 
Deze zuivere, roodbruine klei is in de oven op 1200̊C gebakken en heeft hierdoor grote voordelen gekregen:
1) 80% van het volume bestaat uit poriën. Dit garandeert zelfs bij volledige vochtopname een hoge luchtdoorstroming.
2) 70% van de poriën hebben een wateropnemend vermogen, waardoor het gewicht met 100% kan toenemen!
3) De capilaire werking van een laag Seramis kleikorrels is maar liefst 26 cm! D.w.z. het water kan 26 cm “omhoogkruipen”!
Toepassingen:
a) In plaats van hydrocultuur (dat geen korreltje grond mag bevatten) kunnen planten met kluit en al in een bedding van dit grit geplant worden. Bij kamerplanten kan de pot gewoon (water)dicht zijn. De verhouding kluit en kleikorrels is 1/3 : 2/3. De planten groeien fantastisch, omdat ze niet snel uitdrogen. Een uitgekiende vochtmeter (zie 850610 en 850612) bewaakt eventueel het vochtgehalte.
b) Uw buitenplanten hebben graag een drainage en toplaag van Seramis kleikorrels. Ook kunnen de korrels door de potgrond worden gemengd. Verbazend dat de planten 50% minder vaak water nodig hebben!
c) Als decoratiegrind is deze warmterra gekleurde kleikorrel zeer geliefd!

Reactie klant: Hallo, ik zag dat jullie ook seramis gaan voeren. Ik heb er al jaren ervaring mee en die is erg positief. Ik gebruik het op vele manieren. Bij gewone potplanten zoals seramis dit beschrijft en bij mijn orchideeën op een iets andere manier. Ik gebruik dichtgemaakte terra cotta bloembakken met onderin wat vijver kleikorrels (3 cm). Daarover de seramis korrels ( 5cm) en daar boven speciale orchideeën aarde (veel boomschors). Ik geef eens in de 14 dagen water (ca 2 liter). Dit staat onderin de bloembak en wordt heel langzaam door de seramis opgenomen en verdampt. Mijn klimaat voor de orchideeën blijft zo mooi op peil.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Mest
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

850600.1  2,5 liter    7,95 
bestel
850600.2  15 liter    29,50 
bestel