208320 PEPER 'Komodo Dragon'

(Engels: Hot Pepper)
(Capsicum chinense)

  images vergroot afbeelding
 
Voor de liefhebbers van verschroeiend heet, ziehier een van de heetste pepers ter wereld! Dit ras stond 6e in de Top 12 van heetste pepers in 2018. Afkomstig van de Engelse kweker Salvatore Genovese. De smaak is eerst fruitig, maar snel daarna ben je dat vergeten door de brandende hitte. Deze chilipeper moet met voorzichtigheid worden benaderd. Draag handschoenen en raak je mond of ogen niet aan als je deze peper hebt vastgehad! De plant is een stevige groeier en lijkt veel op een paprikaplant, stevige stengels die makkelijk verhouten. Vooral geschikt voor kas of tunnel.

Scovilleschaal

Deze peper meet 1.400.000-2.200.000 Scoville.
We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.

Zaaimethode

Zaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Peper
Inloggen om als favoriet toe te voegen

208320  15 zaden   2,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”